Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Broekhuizen

Door het installeren van een alarmsysteem in Broekhuizen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij praktische details over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Broekhuizen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-broekhuizen

Alarminstallatie Broekhuizen laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist controleert het signaal en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Broekhuizen? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie bepaal je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Broekhuizen en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Broekhuizen?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in direct regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Horst aan de Maas gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €2150,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1275,00 tot €1800,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1950,00 oplopend tot €2950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Broekhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Broekhuizen (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel tonen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Broekhuizen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Xteq en Vaiani. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Tegelen, Steyl, Broekhuizenvorst en Swolgen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Broekhuizen te beperken. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Broekhuizen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, D-Link, Bosch, Somfy & Arlo, Hombli, Eve, Eufy, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Broekhuizen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Broekhuizen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €575,00 en €900,00. De exacte prijs is afhakelijk van het soort alarm, extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en €55,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera vanaf €550,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Broekhuizen.


Postcodegebied: 5872

Plaats een reactie