Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Steyl

Door het installeren van een alarmsysteem in Steyl voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop bieden we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Steyl en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-steyl

Alarminstallatie Steyl laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator controleert het signaal en belt direct de bewoners. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Steyl? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier kom je erachter welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, SMS, E-mail, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Steyl en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Steyl?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit de regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Venlo houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders. Verder moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1200,00 – €1750,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 – €2650,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Steyl.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Steyl (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bekijk je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Steyl. Zij kunnen je helpen met merken zoals Aten en Olympia. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Velden, Lomm, Tegelen en Broekhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Steyl te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Steyl vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Bosch, D-Link, Somfy + Netamo, Eufy, Hombli, Eve, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Steyl?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Steyl voor thuis liggen ongeveer tussen de €575,00 en €1475,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij onraad en inbraak wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €50,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €250,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Steyl.


Postcodegebied: 5935

Plaats een reactie