Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Velden

Met een alarmsysteem in Velden kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Velden en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-velden

Alarminstallatie Velden installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer bekijkt de melding en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Velden? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie weet je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Velden en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Velden?

Vergelijk tarieven van installateurs in jouw buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Venlo laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot €2050,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 tot ongeveer €2150,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1100,00 tot +/- €2600,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Velden.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Velden (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht vind je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Velden. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Rokonet en BHV. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Lomm, Arcen, Steyl en Tegelen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Velden te limiteren. Check ook extra informatie over Brandblusser.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Velden vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een innovatieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, EZVIZ, TP-Link, Somfy of Hombli, Netamo, Eufy, Eve, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Velden?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Velden voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €1225,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, de aanvullende diensten zoals camera’s of koolmonoxidemelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en +/- €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €150,00 per camera. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera vanaf €375,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Velden.


Postcodegebied: 5940, 5941

Plaats een reactie