Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rijnsburg

Door het installeren van een alarmsysteem in Rijnsburg beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we praktische informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Rijnsburg en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-rijnsburg

Alarminstallatie Rijnsburg laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker analyseert de melding en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rijnsburg? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Daardoor bepaal je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rijnsburg en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Rijnsburg?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Katwijk gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1150,00 tot €1900,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 tot ongeveer €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Rijnsburg.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pas, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rijnsburg (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het overzicht hieronder delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rijnsburg. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als CSAG en Dicon. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Leidschendam, Voorburg, Voorhout en Noordwijkerhout.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Rijnsburg te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Brandbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Rijnsburg vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy, TP-Link & Yale, Eve, Hombli, Arlo, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Rijnsburg?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Rijnsburg voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1150,00. De offerteprijs komt tot stand door het type alarm, de extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €32,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per camera. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Rijnsburg.


Postcodegebied: 2230, 2231, 2232

Plaats een reactie