Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wagenborgen

Met een alarmsysteem in Wagenborgen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp check je goede details over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Wagenborgen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-wagenborgen

Alarminstallatie Wagenborgen aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een specialist volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Wagenborgen? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie kom je erachter welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wagenborgen en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Wagenborgen?

Ontvang gratis offertes van experts uit de regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Eemsdelta houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot wel €1500,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1075,00 tot ongeveer €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 tot en met €2950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Wagenborgen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wagenborgen (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder ontdek je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wagenborgen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Escalight en Sony. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Woldendorp, Termunten, Nieuwolda en Nieuw Scheemda.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Wagenborgen te verkleinen. Check ook extra informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wagenborgen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, D-Link, Bosch, Somfy & Arlo, Hombli, Netamo, Eve, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Wagenborgen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Wagenborgen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €850,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, de aanvullende diensten zoals camera’s of brandmelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 & €40,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €275,00 per stuk. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Wagenborgen.


Postcodegebied: 9945

Plaats een reactie