Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Drachten

Door het installeren van een alarmsysteem in Drachten beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs bieden we betrouwbare info over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien vergelijk je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Drachten en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-drachten

Alarminstallatie Drachten laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional controleert het signaal en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Drachten? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor bepaal je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Drachten en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Drachten?

Ontvang gratis offertes van bedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Smallingerland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening. Eveneens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot wel €1550,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1100,00 tot wel €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1200,00 tot ongeveer €2950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Drachten.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Drachten (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht ontdek je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Drachten. Zij werken met gangbare merken als Garvan en Betty. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Drachten-Azeven, Kortehemmen, Wânswert en Jislum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Drachten te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Drachten vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, D-Link, Somfy, EZVIZ of Arlo, Netamo, Hombli, Eve, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Drachten?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Drachten voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1025,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit analyseert een operator wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 & €37,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €150,00 p/stuk. Heb je liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €550,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Drachten.


Postcodegebied: 9200, 9201, 9202, 9203, 9204, 9205, 9206, 9207

Plaats een reactie