Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wânswert

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Wânswert is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij een inbraak en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp lees je populaire details over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens check je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Wânswert en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-wanswert

Alarminstallatie Wânswert laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist analyseert de situatie en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wânswert? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wânswert.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Wânswert?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Noardeast-Fryslân hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot +/- €1300,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 tot wel €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1600,00 tot circa €2300,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Wânswert.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wânswert (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In deze tabel vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wânswert. Zij kunnen je helpen met merken zoals Sandisk en Allmatic. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Drachten, Drachten-Azeven, Jislum en Lichtaard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de kans op inbraak in Wânswert te beperken. Of klik door voor meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Wânswert vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Meestal heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, TP-Link, EZVIZ, Somfy & Hombli, Eufy, Eve, Netamo, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Wânswert?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wânswert voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1300,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, extra services zoals camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €45,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per camera. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €450,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Wânswert.


Postcodegebied: 9178

Plaats een reactie