Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ede

Met een alarmsysteem in Ede beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je praktische informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Ede en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-ede

Alarminstallatie Ede laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ede? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie kom je erachter welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Desgewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ede en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Ede?

Vergelijk tarieven van specialisten in direct regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Ede kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, camerabewaking. Daarbij zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 – €2100,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €925,00 oplopend tot €2100,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1700,00 tot circa €2050,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Ede.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ede (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ede. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Konig en Enforcer. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Arnhem, Renkum, Wageningen en Lingewaard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Ede te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bewegingsmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Ede vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In de regel kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Foscam, Bosch, D-Link & Yale, Eve, Hombli, Netamo, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Ede?

De kosten van een slim alarmsysteem in Ede voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €1425,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator probeert bewoners meteen te bellen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €150,00 per unit. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Ede.


Postcodegebied: 6710, 6711, 6712, 6713, 6714, 6715, 6716, 6717, 6718, 6745

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie