Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lunteren

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Lunteren is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je handige informatie over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je op dit portaal mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Lunteren en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-lunteren

Alarminstallatie Lunteren aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lunteren? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar de zwakke plekken liggen. Zo markeer je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lunteren en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Lunteren?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Ede kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €2200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 oplopend tot €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1700,00 tot €2250,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Lunteren.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lunteren (maart 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lunteren. Zij werken met gangbare merken als Van Lien en Technomax. Of bekijk installateurs en bedrijven in Ederveen, De Klomp, Wekerom en Harskamp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we populaire tips om de opties voor inbraak in Lunteren te limiteren. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Lunteren vergelijken in maart 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, TP-Link, D-Link, Foscam + Hombli, Arlo, Yale, Eufy, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Lunteren?

De kosten van een goed alarmsysteem in Lunteren voor thuis liggen je tussen de €325,00 en €800,00. De offerteprijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Heb je liever haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Lunteren.


Postcodegebied: 6740, 6741

Plaats een reactie