Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Einighausen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Einighausen voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. In onze keuzehulp lees je uitgebreide details over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Einighausen en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-einighausen

Alarminstallatie Einighausen laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Einighausen? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan bepaal je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Einighausen en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Einighausen?

Ontvang gratis offertes van vakmannen uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Sittard-Geleen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Ook heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 – €1350,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 – €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1200,00 tot wel €1900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Einighausen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Einighausen (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Einighausen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Jablotron en Chiron. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Guttecoven, Munstergeleen, Limbricht en Sittard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Einighausen te beperken. Of klik door voor meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Einighausen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ, Bosch + Yale, Arlo, Eve, Netamo, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Einighausen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Einighausen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €925,00. De precieze prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Wil je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Einighausen.


Postcodegebied: 6142

Plaats een reactie