Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nijeveen

Door het installeren van een alarmsysteem in Nijeveen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp delen wij praktische info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Nijeveen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-nijeveen

Alarminstallatie Nijeveen installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer volgt de situatie meteen op en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Nijeveen? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier ontdek je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nijeveen en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Nijeveen?

Vraag offertes op bij bedrijven in jouw buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Meppel houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening. Daarbij heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1850,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €925,00 tot wel €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1350,00 tot wel €2550,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Nijeveen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nijeveen (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht delen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nijeveen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als INIM en ABUS. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Rogat, Rouveen, Wanneperveen en Nieuw-Balinge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Nijeveen te verkleinen. Lees ook meer info over Meldkamer.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Nijeveen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een vernuftige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Foscam, Somfy & Eufy, Yale, Eve, Netamo, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Nijeveen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Nijeveen voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €1100,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type alarm, de extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het soort woning, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen controleert een centralist of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en €42,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €175,00 per aansluiting. Heb je liever een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera voor €475,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Nijeveen.


Postcodegebied: 7948

Plaats een reactie