Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rouveen

Dankzij een alarmsysteem in Rouveen kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp verstrekken we praktische details over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Rouveen en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-rouveen

Alarminstallatie Rouveen installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator controleert het signaal en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rouveen? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rouveen en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Rouveen?

Vergelijk tarieven van experts uit jouw regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Staphorst beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot +/- €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 tot €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1200,00 tot wel €2350,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Rouveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rouveen (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht check je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rouveen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als PowerCell en Carrier. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in IJhorst, de Wijk, Rogat en Nijeveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Rouveen te verminderen. Lees ook meer info over Alarmlicht.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Rouveen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, Foscam, Somfy, D-Link & Hombli, Eufy, Netamo, Eve, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Rouveen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Rouveen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €1150,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, extra services zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het soort woning, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De operator belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 & €42,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per aansluiting. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera voor €625,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Rouveen.


Postcodegebied: 7954

Plaats een reactie