Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Berkel en Rodenrijs

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Berkel en Rodenrijs beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij uitgebreide info over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Berkel en Rodenrijs en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-berkel-en-rodenrijs

Alarminstallatie Berkel en Rodenrijs installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist kijkt direct mee en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Berkel en Rodenrijs? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Berkel en Rodenrijs en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Berkel en Rodenrijs?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Lansingerland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling. Ook moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 – €2150,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1300,00 tot en met €2300,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Berkel en Rodenrijs.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Berkel en Rodenrijs (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel bekijk je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Berkel en Rodenrijs. Zij werken met gangbare merken als FireAngel en Visonic. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Bergschenhoek, Bleiswijk, Delfgauw en Pijnacker.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Berkel en Rodenrijs te beperken. Lees ook meer info over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Berkel en Rodenrijs vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, TP-Link, Bosch, EZVIZ of Arlo, Hombli, Eufy, Netamo, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Berkel en Rodenrijs?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Berkel en Rodenrijs voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €575,00 en €1175,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, de aanvullende diensten zoals camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm. Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €47,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per camera. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Berkel en Rodenrijs.


Postcodegebied: 2650, 2651, 2652

Plaats een reactie