Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oirschot

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Oirschot is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp tonen wij praktische info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl erkende beveiligingsbedrijven in Oirschot en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-oirschot

Alarminstallatie Oirschot laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oirschot? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie kom je erachter welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oirschot en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Oirschot?

Vergelijk tarieven van specialisten in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Oirschot kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot wel €2200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 tot +/- €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1500,00 – €2000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Oirschot.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oirschot (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oirschot. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Hemmink en Kenwei. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Son en Breugel, Helmond, Best en Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de kans op inbraak in Oirschot te limiteren. Check ook extra informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Oirschot vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, TP-Link, Foscam, Bosch of Netamo, Eve, Arlo, Hombli, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oirschot?

De kosten van een slim alarmsysteem in Oirschot voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1425,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator belt direct de bewoners of andere contactpersonen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 & €55,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Zoek je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera voor €575,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Oirschot.


Postcodegebied: 5688, 5689

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie