Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Best

Door het installeren van een alarmsysteem in Best beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp tonen wij populaire info over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste bekijk je op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Best en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-best

Alarminstallatie Best laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional analyseert de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Best? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan weet je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Best.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Best?

Vraag offertes op bij experts in jouw buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Best beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders. Ook moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 tot wel €2100,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 tot €1600,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1350,00 tot €2450,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Best.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Best (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht tonen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Best. Zij hebben ervaring met merken als Microtech en Nauta. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Oirschot, Son en Breugel, Nuenen, Gerwen en Nederwetten en Geldrop-Mierlo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Best te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Rookmelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Best vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, TP-Link, Somfy, Bosch & Hombli, Yale, Netamo, Eufy, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Best?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Best voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €1250,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €40,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €525,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Best.


Postcodegebied: 5680, 5681, 5682, 5683, 5684, 5685

Plaats een reactie