Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Son en Breugel

Met een alarmsysteem in Son en Breugel is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs lees je praktische details over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast doorzoek je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Son en Breugel en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-son-en-breugel

Alarminstallatie Son en Breugel aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator controleert het signaal en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Son en Breugel? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier markeer je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Son en Breugel en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Son en Breugel?

Vergelijk tarieven van vakmannen in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Son en Breugel laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Eveneens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €750,00 tot wel €1600,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 – €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1800,00 – €2750,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Son en Breugel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, tag, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Son en Breugel (november 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder tonen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Son en Breugel. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Zero Wire Interlogix en Recommand. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Helmond, Someren, Oirschot en Best.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Son en Breugel te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Son en Breugel vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een compleet en professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, Bosch, TP-Link, Foscam of Netamo, Eve, Hombli, Yale, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Son en Breugel?

De kosten van een goed alarmsysteem in Son en Breugel voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €925,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en €50,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €300,00 per camera. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera voor €475,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Son en Breugel.


Postcodegebied: 5690, 5691, 5692, 5694

Plaats een reactie