Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sint Annen

Door middel van een alarmsysteem in Sint Annen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we betrouwbare details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Sint Annen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-sint-annen

Alarminstallatie Sint Annen plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert bekijkt de melding en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Sint Annen? In dit handige stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sint Annen en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De vakman legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Sint Annen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Groningen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene. Tevens heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 – €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1000,00 – €1600,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1750,00 tot en met €2650,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Sint Annen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sint Annen (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sint Annen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Ecoline en Netgear. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Thesinge, Garmerwolde, Woltersum en Lellens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Sint Annen te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Seniorenalarm.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Sint Annen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, Somfy, EZVIZ, Bosch, Foscam & Arlo, Eve, Hombli, Netamo, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Sint Annen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Sint Annen voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €1425,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist wat de actuele status is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €45,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €175,00 per camera. Heb je liever een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €450,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Sint Annen.


Postcodegebied: 9796

Plaats een reactie