Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ossendrecht

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Ossendrecht beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp tonen wij populaire info over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Ossendrecht en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-ossendrecht

Alarminstallatie Ossendrecht installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ossendrecht? Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo bepaal je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, E-mail, SMS, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ossendrecht en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Ossendrecht?

Bekijk actuele prijzen bij experts in jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Woensdrecht beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene. Ook moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 – €1250,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 – €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1350,00 tot ongeveer €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Ossendrecht.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ossendrecht (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel tonen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ossendrecht. Zij kunnen je helpen met merken zoals Masterlock en Nedis. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Putte, De Heen, Huijbergen en Hoogerheide.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven 10 handige tips om de opties voor inbraak in Ossendrecht te verkleinen. Lees ook meer info over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Ossendrecht vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een effectieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Foscam of Netamo, Yale, Hombli, Arlo, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ossendrecht?

De kosten van een goed alarmsysteem in Ossendrecht voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1350,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist neemt meteen contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Ossendrecht.


Postcodegebied: 4640, 4641

Plaats een reactie