Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oudwoude

Dankzij een alarmsysteem in Oudwoude beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp lees je betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in Oudwoude en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-oudwoude

Alarminstallatie Oudwoude aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional controleert het signaal en waarschuwt de bewoners. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oudwoude? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie kom je erachter welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oudwoude en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Oudwoude?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts uit jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Noardeast-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 – €2000,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 – €2050,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1200,00 tot wel €2050,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Oudwoude.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oudwoude (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oudwoude. Zij hebben ervaring met merken als Sistec en Sanyo. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Westergeest, Veenklooster, Kollumerpomp en Augsbuurt.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Oudwoude te beperken. Bekijk ook meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Oudwoude vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ of Arlo, Hombli, Yale, Eufy, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oudwoude?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Oudwoude voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €800,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het type alarm, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer neemt contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een ongewone beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €225,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Oudwoude.


Postcodegebied: 9294

Plaats een reactie