Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kollumerpomp

Dankzij een alarmsysteem in Kollumerpomp beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we betrouwbare informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Kollumerpomp en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-kollumerpomp

Alarminstallatie Kollumerpomp laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Soms is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert bekijkt de melding en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kollumerpomp? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo bepaal je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kollumerpomp.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Kollumerpomp?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Noardeast-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot wel €1350,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 – €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 tot €2500,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Kollumerpomp.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pincode, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kollumerpomp (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kollumerpomp. Zij kunnen je helpen met merken zoals Konig en Videotec. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Oudwoude, Westergeest, Augsbuurt en Kollum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je handig tips om de kans op inbraak in Kollumerpomp te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Camerabewaking.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Kollumerpomp vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Meestal heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, EZVIZ, Bosch, Somfy + Netamo, Yale, Hombli, Eufy, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Kollumerpomp?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Kollumerpomp voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1250,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de additionele services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist of er een noodzaak is en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger neemt contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €52,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een foute beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Kollumerpomp.


Postcodegebied: 9293

Plaats een reactie