Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vleuten

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Vleuten beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we praktische details over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Vleuten en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-vleuten

Alarminstallatie Vleuten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator bekijkt de situatie en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vleuten? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan ontdek je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vleuten en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Vleuten?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Utrecht hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders. Verder moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 – €1950,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 tot wel €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde sensors, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2850,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Vleuten.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vleuten (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bekijk je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vleuten. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Microtech en Sentrol. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in De Meern, Haarzuilens, Snelrewaard en Polsbroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Vleuten te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Vleuten vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, D-Link, Somfy, EZVIZ & Netamo, Arlo, Eufy, Hombli, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Vleuten?

De kosten van een goed alarmsysteem in Vleuten voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €1125,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Wanneer er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Vleuten.


Postcodegebied: 3450, 3451, 3452, 3481

Plaats een reactie