Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Menaam

Door middel van een alarmsysteem in Menaam beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je populaire details over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien check je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Menaam en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-menaam

Alarminstallatie Menaam plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Menaam? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan markeer je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, geluidsalarm, SMS, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling met de de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Menaam en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Menaam?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Waadhoeke laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €2000,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €925,00 tot ongeveer €2350,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1950,00 tot +/- €2750,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Menaam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Menaam (december 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder check je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Menaam. Zij hebben ervaring met merken als Xteq en Recommand. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Slappeterp, Ingelum, Dronryp en Marsum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven relevante tips de opties voor inbraak in Menaam te verminderen. Lees ook meer info over Alarmlicht.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Menaam vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, D-Link, TP-Link, Bosch of Netamo, Yale, Hombli, Arlo, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Menaam?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Menaam voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €1275,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het type installatie, extra services zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit analyseert een operator of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een noodgeval Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 per camera. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Menaam.


Postcodegebied: 9036

Plaats een reactie