Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ingelum

Door middel van een alarmsysteem in Ingelum schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs check je goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we hier erkende beveiligingsbedrijven in Ingelum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-ingelum

Alarminstallatie Ingelum laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ingelum? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ingelum en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Ingelum?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Waadhoeke gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1350,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 – €1750,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1850,00 tot wel €2700,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Ingelum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ingelum (november 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ingelum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als JSC Merseta en Ewent. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Berltsum, Wier, Slappeterp en Menaam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ingelum te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Brandblusser.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Ingelum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Vaak kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, D-Link, Somfy, Foscam & Netamo, Eufy, Arlo, Yale, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Ingelum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Ingelum voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €1025,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt een medewerker meteen of er iets aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 & €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €150,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Ingelum.


Postcodegebied: 9038

Plaats een reactie