Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Slappeterp

Dankzij een alarmsysteem in Slappeterp beveilig je jouw huis tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp vind je goede info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Slappeterp en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-slappeterp

Alarminstallatie Slappeterp aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Slappeterp? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo weet je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Slappeterp.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Slappeterp?

Krijg verschillende offertes van installateurs in jouw buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Waadhoeke kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene. Verder dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot wel €1650,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1100,00 tot wel €1850,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1700,00 tot circa €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Slappeterp.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Slappeterp (december 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Slappeterp. Zij werken met gangbare merken als Sanyo en TruVision. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Ingelum, Berltsum, Menaam en Dronryp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Slappeterp te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Brandbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Slappeterp vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een innovatieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In potentie werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ, TP-Link & Arlo, Yale, Eve, Netamo, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Slappeterp?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Slappeterp voor thuis liggen tussen de €400,00 en €1325,00. De totaalprijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €55,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 per unit. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera voor €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Slappeterp.


Postcodegebied: 9037

Plaats een reactie