Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oostburg

Dankzij een alarmsysteem in Oostburg beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij handige info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Oostburg en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-oostburg

Alarminstallatie Oostburg aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator controleert het signaal en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oostburg? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier ontdek je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oostburg en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Oostburg?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in direct regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Sluis laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Daarbij moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot wel €1300,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 oplopend tot €2150,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1750,00 tot wel €2650,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Oostburg.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oostburg (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel bekijk je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oostburg. Zij hebben ervaring met merken als PowerSonic en Ring. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Groede, Nieuwvliet, Geersdijk en Kamperland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Oostburg te beperken. Of klik door voor meer informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oostburg vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zeeland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ, TP-Link & Hombli, Yale, Eufy, Netamo, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oostburg?

De kosten van een slim alarmsysteem in Oostburg voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1350,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €37,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per camera. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €425,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Oostburg.


Postcodegebied: 4500, 4501, 4507, 4525

Plaats een reactie