Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tuitjenhorn

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Tuitjenhorn is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp bieden we goede details over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Tuitjenhorn en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-tuitjenhorn

Alarminstallatie Tuitjenhorn plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tuitjenhorn? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie weet je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, SMS, E-mail, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tuitjenhorn.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Tuitjenhorn?

Ontvang gratis offertes van experts in jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Schagen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1600,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 tot €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1950,00 tot €2600,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Tuitjenhorn.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tuitjenhorn (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tuitjenhorn. Zij hebben ervaring met merken als GigaMedia en Allmatic. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Warmenhuizen, Schagerbrug, Dirkshorn en Sint Maarten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Tuitjenhorn te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Tuitjenhorn vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, EZVIZ, D-Link, Somfy of Yale, Eufy, Arlo, Hombli, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Tuitjenhorn?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Tuitjenhorn voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €400,00 en €950,00. De echte prijs hangt af van het type installatie, de extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €52,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Tuitjenhorn.


Postcodegebied: 1747

Plaats een reactie