Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rheden

Dankzij een alarmsysteem in Rheden kan je met een gerust hart de deur uit. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp doorzoek je uitgebreide info over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Rheden en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-rheden

Alarminstallatie Rheden laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rheden? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier kom je erachter welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rheden.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Rheden?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Rheden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot wel €1200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 oplopend tot €2300,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1500,00 tot €1900,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Rheden.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rheden (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rheden. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Grothe Velleman en Hikvsision. Of bekijk bedrijven en installateurs in Doetinchem, Oude IJsselstreek, Doesburg en Brummen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Rheden te verkleinen. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Rheden vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, TP-Link, EZVIZ, Somfy & Netamo, Eve, Yale, Hombli, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Rheden?

De kosten van een slim alarmsysteem in Rheden voor thuis liggen tussen de €400,00 en €1175,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de additionele services zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert checkt de centralist wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een foute beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €225,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Rheden.


Postcodegebied: 6990, 6991

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie