Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ellecom

Door middel van een alarmsysteem in Ellecom beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Ellecom en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-ellecom

Alarminstallatie Ellecom aanleggen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij detectie slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ellecom? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Zo markeer je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ellecom en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Ellecom?

Ontvang gratis offertes van installateurs in direct regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Rheden houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders. Verder moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1800,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €1950,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 oplopend tot €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Ellecom.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ellecom (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ellecom. Zij werken met gangbare merken als Wertheim en FireAngel. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Spankeren, Laag-Soeren, Dieren en Didam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Ellecom te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Camerabewaking.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Ellecom vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een vernuftige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Bosch, TP-Link, Foscam & Arlo, Hombli, Yale, Netamo, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ellecom?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Ellecom voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €575,00 en €900,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de extra opties zoals camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Met Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 & €37,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij ongewone situaties wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €275,00 per unit. Wil je een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Ellecom.


Postcodegebied: 6955

Plaats een reactie