Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Blaricum

Door het installeren van een alarmsysteem in Blaricum beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp vind je uitgebreide info over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste bekijk je op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Blaricum en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-blaricum

Alarminstallatie Blaricum installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Blaricum? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Op die manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Blaricum.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Blaricum?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Blaricum kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking. Verder dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 – €2200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 tot wel €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot ongeveer €2650,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Blaricum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Blaricum (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Blaricum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Y-cam en Omikron. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Huizen, Almere, Wijdemeren en Hilversum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Blaricum te beperken. Check ook extra informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Blaricum vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Doorgaans werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, D-Link, Foscam, Bosch + Netamo, Eve, Eufy, Arlo, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Blaricum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Blaricum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €1475,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het type alarm, extra services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen checkt de centralist wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 per aansluiting. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Blaricum.


Postcodegebied: 1260, 1261, 1262, 1272

Plaats een reactie