Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wolfheze

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Wolfheze beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij uitgebreide details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Wolfheze en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-wolfheze

Alarminstallatie Wolfheze plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en probeert contact te leggen met de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wolfheze? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie markeer je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wolfheze en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De installateur geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Wolfheze?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Renkum kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Verder moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot wel €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 tot +/- €2300,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1650,00 tot €2250,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Wolfheze.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wolfheze (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht vind je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wolfheze. Zij kunnen je helpen met merken zoals Fire King en BBC. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Deelen, Velp, Heveadorp en Heelsum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Wolfheze te beperken. Check ook extra informatie over Telefoonmelding.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wolfheze vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een intelligente alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Foscam, TP-Link, Somfy of Eve, Eufy, Yale, Arlo, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Wolfheze?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Wolfheze voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1400,00. De offerteprijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €30,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €175,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera voor €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Wolfheze.


Postcodegebied: 6874

Plaats een reactie