Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bontebok

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Bontebok beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je betrouwbare informatie over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste verstrekken we op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Bontebok en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-bontebok

Alarminstallatie Bontebok installeren

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger kijkt direct mee en waarschuwt de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bontebok? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Zo kom je erachter welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, E-mail, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bontebok.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Bontebok?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Heerenveen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot wel €2050,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 tot wel €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1650,00 tot +/- €2450,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Bontebok.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bontebok (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel delen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bontebok. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Tadrian en Asecos. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Oldeberkoop, Nijeberkoop, Nieuwehorne en Oudehorne.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Bontebok te beperken. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Bontebok vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch of Arlo, Hombli, Eufy, Netamo, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Bontebok?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Bontebok voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €825,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of gasmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en +/- €55,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Bontebok.


Postcodegebied: 8415

Plaats een reactie