Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Niebert

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Niebert beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp verstrekken we praktische details over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend tonen wij op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Niebert en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-niebert

Alarminstallatie Niebert plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een agent controleert het signaal en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Niebert? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor bepaal je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Niebert en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Niebert?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven uit de regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Westerkwartier houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 – €1700,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 tot wel €1700,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1450,00 tot +/- €2500,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Niebert.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, druppel, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Niebert (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel bekijk je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Niebert. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als ABI en Takex. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Jonkersvaart, De Wilp, Nuis en Marum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Niebert te beperken. Bekijk ook meer informatie over Rookmelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Niebert vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Mogelijk werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch of Yale, Hombli, Netamo, Eufy, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Niebert?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Niebert voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €950,00. De precieze prijs hangt af van het type installatie, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal kamers, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en +/- €37,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €225,00 p/stuk. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Niebert.


Postcodegebied: 9365

Plaats een reactie