Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Emmen

Met een alarmsysteem in Emmen beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp lees je goede informatie over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien check je op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Emmen en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-emmen

Alarminstallatie Emmen installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Emmen? In dit handige stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier kom je erachter welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Emmen en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Emmen?

Vraag offertes op bij experts in direct regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Emmen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders. Verder moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1950,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 tot +/- €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1900,00 tot +/- €2750,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Emmen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Emmen (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Emmen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Sentrol en Velleman. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Borger-Odoorn, Hoogeveen, Hardenberg en Coevorden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Emmen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Emmen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, Bosch, TP-Link, Somfy & Yale, Eve, Netamo, Arlo, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Emmen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Emmen voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1000,00. De offerteprijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen analyseert een operator wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm. Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en +/- €35,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per unit. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Emmen.


Postcodegebied: 7800, 7801, 7811, 7812, 7813, 7814, 7815, 7821, 7822, 7823, 7824, 7825, 7826, 7827, 7828

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie