Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zandpol

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Zandpol heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij uitgebreide details over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Zandpol en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-zandpol

Alarminstallatie Zandpol laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zandpol? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zandpol en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De medewerker geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Zandpol?

Ontvang gratis offertes van experts in de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Emmen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 oplopend tot €2150,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €925,00 tot ongeveer €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1650,00 – €2050,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Zandpol.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zandpol (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zandpol. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Paxton en Tadrian. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Weiteveen, Nieuw-Schoonebeek, Schoonebeek en Stieltjeskanaal.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Zandpol te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Rookmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Zandpol vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, D-Link, Somfy, TP-Link of Eufy, Eve, Yale, Arlo, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Zandpol?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Zandpol voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €1275,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €45,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Zandpol.


Postcodegebied: 7764

Plaats een reactie