Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stieltjeskanaal

Door middel van een alarmsysteem in Stieltjeskanaal is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij betrouwbare details over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste doorzoek je hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Stieltjeskanaal en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-stieltjeskanaal

Alarminstallatie Stieltjeskanaal aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Stieltjeskanaal? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor ontdek je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stieltjeskanaal.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De vakman legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Stieltjeskanaal?

Ontvang gratis offertes van installateurs in direct regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Coevorden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot €2400,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €2150,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Stieltjeskanaal.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stieltjeskanaal (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stieltjeskanaal. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Venitem en TP-Link. Of bekijk bedrijven en installateurs in Schoonebeek, Zandpol, Dalerveen en Wachtum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Stieltjeskanaal te beperken. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Stieltjeskanaal vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Dikwijls werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Foscam, Bosch, Somfy & Netamo, Eve, Arlo, Yale, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Stieltjeskanaal?

De kosten van een goed alarmsysteem in Stieltjeskanaal voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €1275,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Stieltjeskanaal.


Postcodegebied: 7756

Plaats een reactie