Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wachtum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Wachtum schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp vind je praktische informatie over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Wachtum en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-wachtum

Alarminstallatie Wachtum installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wachtum? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er bestaan meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wachtum en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Wachtum?

Vraag offertes op bij bedrijven uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Coevorden kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot €1900,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1000,00 tot ongeveer €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1400,00 tot circa €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Wachtum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wachtum (mei 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wachtum. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Carrier en Y-cam. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Dalerveen, Stieltjeskanaal, Dalerpeel en Dalen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Wachtum te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Wachtum vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, TP-Link, EZVIZ, Bosch & Yale, Eufy, Hombli, Netamo, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Wachtum?

De kosten van een slim alarmsysteem in Wachtum voor thuis liggen ongeveer tussen de €575,00 en €1425,00. De precieze prijs komt tot stand door het type installatie, de extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker van de meldkamer belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 & €40,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €300,00 p/stuk. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera voor €500,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Wachtum.


Postcodegebied: 7754

Plaats een reactie