Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Scharmer

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Scharmer is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp bieden we praktische details over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop doorzoek je op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Scharmer en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-scharmer

Alarminstallatie Scharmer aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Scharmer? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor weet je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Scharmer en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Scharmer?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Midden-Groningen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 – €2000,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €1800,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1300,00 oplopend tot €2350,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Scharmer.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Scharmer (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Scharmer. Zij hebben ervaring met merken als Carrier en Texecom. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Harkstede, Woudbloem, Kolham en Harkstede.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we relevante tips de kans op inbraak in Scharmer te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Scharmer vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Zij bieden een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In de regel kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, Foscam, D-Link, EZVIZ of Yale, Eufy, Netamo, Eve, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Scharmer?

De kosten van een goed alarmsysteem in Scharmer voor thuis liggen tussen de €525,00 en €800,00. De exacte prijs is afhakelijk van het type alarm, de additionele services zoals camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten analyseert een operator wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator neemt meteen contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 & €30,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Scharmer.


Postcodegebied: 9616

Plaats een reactie