Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Swichum

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Swichum beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je goede informatie over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je hier erkende beveiligingsbedrijven in Swichum en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-swichum

Alarminstallatie Swichum aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent kijkt direct mee en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Swichum? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier maak je een plan welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Swichum.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Swichum?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven uit de regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Leeuwarden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €825,00 – €1450,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 – €1950,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot +/- €2700,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Swichum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Swichum (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht tonen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Swichum. Zij hebben ervaring met merken als Asecos en Intersteel. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Wirdum, Wytgaard, Hempens en Teerns.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Swichum te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Swichum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, D-Link, Bosch, Foscam + Hombli, Arlo, Netamo, Yale, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Swichum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Swichum voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €1425,00. De offerteprijs hangt af van het soort alarm, de additionele services zoals camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De operator zoekt meteen contact met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en €45,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Wil je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €550,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Swichum.


Postcodegebied: 9087

Plaats een reactie