Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hempens

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Hempens schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. Via onze adviseurs delen wij betrouwbare info over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Hempens en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-hempens

Alarminstallatie Hempens aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hempens? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier weet je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hempens en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hempens?

Krijg verschillende offertes van experts in jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Leeuwarden houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot +/- €2000,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 tot wel €2100,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1950,00 tot en met €2800,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Hempens.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hempens (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder tonen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hempens. Zij hebben ervaring met merken als Masterlock en Hikvision. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Swichum, Wirdum, Teerns en Goutum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hempens te verminderen. Lees ook meer info over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hempens vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, D-Link, Foscam, EZVIZ of Hombli, Arlo, Yale, Eufy, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Hempens?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Hempens voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1475,00. De normale prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, extra services zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger neemt contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €45,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 p/stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Hempens.


Postcodegebied: 9086

Plaats een reactie