Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hapert

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Hapert is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs lees je populaire informatie over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Hapert en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-hapert

Alarminstallatie Hapert laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hapert? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hapert en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hapert?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit de regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Bladel laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene. Daarbij heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1800,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 oplopend tot €2150,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1800,00 oplopend tot €2350,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Hapert.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hapert (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel tonen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hapert. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Allmatic en Holland Safety. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Hoogeloon, Casteren, Duizel en Steensel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Hapert te beperken. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hapert vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, D-Link, Bosch, TP-Link + Netamo, Eufy, Eve, Hombli, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Hapert?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Hapert voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €1375,00. De exacte prijs komt tot stand door het type alarm, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert stelt woningeigenaren op de hoogte als er sprake is van inbraak of brand Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en €30,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Hapert.


Postcodegebied: 5527

Plaats een reactie