Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Marijenkampen

Door het installeren van een alarmsysteem in Marijenkampen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp doorzoek je goede details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Marijenkampen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-marijenkampen

Alarminstallatie Marijenkampen plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist ziet direct wat de situatie is en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Marijenkampen? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan bepaal je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er zijn diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Een interessante keuze is een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Marijenkampen en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Marijenkampen?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Steenwijkerland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 oplopend tot €2000,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 tot €1800,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1150,00 tot circa €2800,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Marijenkampen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Marijenkampen (mei 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel ontdek je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Marijenkampen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Mobiak S.A. en Viper. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Steenwijkerwold, Basse, Willemsoord en De Pol.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Marijenkampen te beperken. Lees ook meer info over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Marijenkampen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een compleet en professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Mogelijk kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, Foscam, Bosch, EZVIZ & Eufy, Yale, Netamo, Eve, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Marijenkampen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Marijenkampen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €800,00. De precieze prijs is afhakelijk van het type alarm, de extra opties zoals camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk controleert een centralist wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €50,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Marijenkampen.


Postcodegebied: 8339

Plaats een reactie