Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Silvolde

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Silvolde beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en geeft je meer gemoedsrust. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij betrouwbare details over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Silvolde en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-silvolde

Alarminstallatie Silvolde laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In sommige situaties is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Silvolde? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor ontdek je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Silvolde en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Silvolde?

Vergelijk tarieven van vakmannen in jouw buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Oude IJsselstreek hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €2250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €1650,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 tot en met €2000,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Silvolde.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Silvolde (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Silvolde. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Viper en Recommand. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Sinderen, Ulft, Terborg en Heelweg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Silvolde te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Silvolde vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Somfy, Bosch, EZVIZ, TP-Link & Eve, Yale, Arlo, Eufy, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Silvolde?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Silvolde voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €1125,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker neemt contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en +/- €55,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per unit. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Silvolde.


Postcodegebied: 7064

Plaats een reactie