Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Alde Leie

Dankzij een alarmsysteem in Alde Leie verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp delen wij populaire details over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Alde Leie en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-alde-leie

Alarminstallatie Alde Leie laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij onraad zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Indien gewenst wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist bekijkt wat er aan de hand is en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Alde Leie? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Alde Leie en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Alde Leie?

Vergelijk tarieven van specialisten in de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Leeuwarden kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2050,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 tot +/- €2150,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot en met €3000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Alde Leie.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Alde Leie (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder check je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Alde Leie. Zij hebben ervaring met merken als Networx en Velleman. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Nij Altoenae, Marrum, Readtsjerk en Aldtsjerk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Alde Leie te beperken. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Alde Leie vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Steeds vaker kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, EZVIZ, Foscam, Somfy + Eufy, Netamo, Eve, Arlo, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Alde Leie?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Alde Leie voor thuis liggen ongeveer tussen de €400,00 en €1350,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een specialist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per aansluiting. Voorkeur voor haarscherp beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Alde Leie.


Postcodegebied: 9071

Plaats een reactie