Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Houten

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Houten beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we goede details over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens doorzoek je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Houten en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-houten

Alarminstallatie Houten installeren

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij detectie gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Houten? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan ontdek je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Houten en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Houten?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Houten laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot wel €1850,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 oplopend tot €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1750,00 tot €2800,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Houten.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Houten (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Houten. Zij kunnen je helpen met merken zoals Masterlock en Takex. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Tiel, Buren, Bunnik en Wijk bij Duurstede.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we praktische tips om de opties voor inbraak in Houten te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Houten vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een complete alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, D-Link, TP-Link, EZVIZ & Arlo, Eve, Netamo, Eufy, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Houten?

De kosten van een slim alarmsysteem in Houten voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €1400,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit analyseert een operator wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €35,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij detectie krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €175,00 per aansluiting. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €500,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Houten.


Postcodegebied: 3990, 3991, 3992, 3993, 3994, 3995

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie