Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuw-Amsterdam

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Nieuw-Amsterdam voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook zal het huisalarm afgaan bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je handige info over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Nieuw-Amsterdam en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-nieuw-amsterdam

Alarminstallatie Nieuw-Amsterdam laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuw-Amsterdam? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuw-Amsterdam en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Nieuw-Amsterdam?

Vraag offertes op bij experts in direct regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Emmen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot €1500,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €900,00 tot wel €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1900,00 tot ongeveer €2600,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Nieuw-Amsterdam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuw-Amsterdam (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel tonen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuw-Amsterdam. Zij hebben ervaring met merken als Lampertz en Fire King. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Sleen, Diphoorn, Nieuw-Weerdinge en Collendoorn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Nieuw-Amsterdam te beperken. Lees ook meer info over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Nieuw-Amsterdam vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, Bosch, EZVIZ, TP-Link + Arlo, Yale, Netamo, Hombli, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Nieuw-Amsterdam?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Nieuw-Amsterdam voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1275,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct wat de situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €47,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera voor €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Nieuw-Amsterdam.


Postcodegebied: 7833

Plaats een reactie