Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Collendoorn

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Collendoorn beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij praktische info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend bieden we op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Collendoorn en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-collendoorn

Alarminstallatie Collendoorn laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij een signalering gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional analyseert de situatie en belt direct de betrokken klant. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Collendoorn? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier markeer je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, SMS, E-mail, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Collendoorn en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gebeld moeten worden bij onraad.

Een goed alarmsysteem kopen in Collendoorn?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Hardenberg laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening. Eveneens moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €825,00 oplopend tot €2050,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1075,00 tot €1600,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1100,00 tot en met €2350,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Collendoorn.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Collendoorn (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder tonen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Collendoorn. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Rokonet en Effeff. Of bekijk bedrijven en installateurs in Nieuw-Weerdinge, Nieuw-Amsterdam, Rheezerveen en Heemserveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven goed werkende tips om de opties voor inbraak in Collendoorn te beperken. Of klik door voor meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Collendoorn vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een compleet en professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam & Eufy, Hombli, Netamo, Eve, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Collendoorn?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Collendoorn voor thuis liggen je tussen de €350,00 en €1400,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €300,00 per aansluiting. Wil je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Collendoorn.


Postcodegebied: 7798

Plaats een reactie