Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Westendorp

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Westendorp kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij een inbraak en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we uitgebreide info over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder verstrekken we op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Westendorp en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-westendorp

Alarminstallatie Westendorp laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties zal het systeem het alarm inschakelen en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De beveiliger volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Westendorp? In het stukje hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Zo weet je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Westendorp en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Westendorp?

Vraag offertes op bij vakmannen uit de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Oude IJsselstreek beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat meer storingen kent.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €800,00 tot +/- €1200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €1025,00 tot €2000,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1800,00 tot circa €2900,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Westendorp.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Westendorp (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Westendorp. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Sun en Suprema. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Heelweg, Terborg, Varsseveld en Wijnbergen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Westendorp te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Brandblusser.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Westendorp vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een slimme alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Regelmatig kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, EZVIZ, TP-Link, Bosch of Eufy, Hombli, Eve, Yale, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Westendorp?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Westendorp voor thuis liggen tussen de €325,00 en €1375,00. De totaalprijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist neemt contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Liever een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Westendorp.


Postcodegebied: 7054

Plaats een reactie