Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nieuw-Weerdinge

Door middel van een alarmsysteem in Nieuw-Weerdinge schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je handige info over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Nieuw-Weerdinge en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-nieuw-weerdinge

Alarminstallatie Nieuw-Weerdinge laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De beveiliger onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nieuw-Weerdinge? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier weet je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  We differentiëren diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nieuw-Weerdinge en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De specialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Nieuw-Weerdinge?

Ontvang gratis offertes van specialisten in jouw buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Emmen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1500,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 tot €2250,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 tot ongeveer €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Nieuw-Weerdinge.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nieuw-Weerdinge (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nieuw-Weerdinge. Zij hebben ervaring met merken als Ramcro en Allmatic. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Nieuw-Amsterdam, Sleen, Collendoorn en Rheezerveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Nieuw-Weerdinge te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Nieuw-Weerdinge vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, Bosch, D-Link, Somfy & Arlo, Eve, Eufy, Hombli, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Nieuw-Weerdinge?

De kosten van een slim alarmsysteem in Nieuw-Weerdinge voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1425,00. De offerteprijs komt tot stand door het type installatie, de extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en €47,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Nieuw-Weerdinge.


Postcodegebied: 7830, 7831

Plaats een reactie