Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Erica

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Erica schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp vind je goede details over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Erica en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-erica

Alarminstallatie Erica laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator kijkt direct mee en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Erica? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie kom je erachter welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Erica en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een goed alarmsysteem kopen in Erica?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Emmen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene. Ook moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot €1850,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1200,00 tot ongeveer €2000,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1200,00 tot en met €2500,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Erica.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Erica (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Erica. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als IIyama en Asecos. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Klazienaveen-Noord, Klazienaveen, Nieuw-Dordrecht en Barger-Compascuum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Erica te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Seniorenalarm.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Erica vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, Foscam, TP-Link, Somfy of Hombli, Yale, Netamo, Eve, Eufy.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Erica?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Erica voor thuis liggen ongeveer tussen de €375,00 en €825,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €35,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 p/stuk. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €550,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Erica.


Postcodegebied: 7887

Plaats een reactie