Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ilpendam

Dankzij een alarmsysteem in Ilpendam voel je je een stuk veiliger thuis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp bieden we praktische details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Ilpendam en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-ilpendam

Alarminstallatie Ilpendam laten aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert kijkt de melding na en belt direct de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Ilpendam? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie markeer je welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ilpendam en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Ilpendam?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs uit de buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Waterland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot €1600,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 – €2200,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1550,00 oplopend tot €2900,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Ilpendam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ilpendam (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht bekijk je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ilpendam. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Fire King en Recommand. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Watergang, Wijdewormer, Purmerland en Oude Meer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ilpendam te beperken. Lees ook meer info over Soorten alarminstallaties.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Ilpendam vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Somfy, TP-Link, Foscam, Bosch of Arlo, Yale, Eve, Netamo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ilpendam?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Ilpendam voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1350,00. De totaalprijs hangt af van het soort systeem, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Op het moment dat er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 & €30,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Ilpendam.


Postcodegebied: 1452

Plaats een reactie